Grøntsager / Pastinakker

Pastinakker

Rodfrugter fra Tunø. På Tunø er de specalister, i at dyrke rodfrugter på grund af den gode sandjord og de dygtige frilands gartnere. Rodfrugter er som de fleste andre rodfrugter i sæson fra slut September til Marts. I starten af sæsongen kommer de helt friske fra marken laveret dag til dag. Når frosten er ved at sætte ind tages de op og komme på køl.
Persillerod kan nemt forveksles med pastinak, men den er ikke så sød i smagen, og persillerod buer udad i toppen, hvor pastinak buer indad. Persillerod bruges ofte som smagsgiver og fyld i supper, gerne sammen med andre rodfrugter og kartofler. Den kan også bages, steges og friteres – dampes, glaseres og marineres.
Pastinakker fra Tunø. På Tunø er de specalister, i at dyrke rodfrugter på grund af den gode sandjord og de dygtige frilands gartnere. Pastinakker er som de fleste andre rodfrugter i sæson fra slut September til Marts. I starten af sæsongen kommer de helt friske fra marken laveret dag til dag. Når frosten er ved at sætte ind tages de op og komme på køl.
Pastinakkens søde og let krydrede smag – lidt i retning af selleri – gør, at du kan anvende den til meget i køkkenet. Rå er den lidt skarp og grov i smagen, men dampet i bouillon eller tilsat gryderetter bliver den god. Bland den med kartofler til en rodfrugtmos eller bag flækkede pastinakker i ovnen med lidt olie og krydderurter som tilbehør til kødretter. Den er også en fornem smagsgiver i supper.
Daniels Gartneri | CVR: 32 71 11 97 | Bjaragervej 35, 8300 Odder  | Tlf.: 40 37 14 87