Gartneriet / Duftgeranium

Duftgeranium

Duftpelargonier / duftgeranier er en virkelig spændende gruppe, hvis man kan lide bladformer og duft. Her er det nemlig først og fremmest løvet og duften, der er det spændende, selv om blomsterne ind imellem også kan være charmerende. De er som regel hvide, lilla, rosa eller svagt purpur med fine aftegninger.
I gartneriet laver jeg 12 forskellige. se dem til venstra.


Kært barn har mange navne – ørepineblomst, duft garanium,og parfumetræ er bare nogle af dem, duftpelargonie er blevet tildelt.

Betegnelsen ørepineblomst blev for mange år siden givet til rosengeranie, Pelargonium graveolens, fordi den har helbredende virkning. Fik man ørepine, blev et blad rullet sammen og stoppet i øret. Det har mange i den ældre generation prøvet, og jeg har mødt flere, der siger, at det hjælper.
Duftpelargonier trives i sol/halvskygge, og de kan godt klare at tørre lidt ud, men må dog ikke blive gennemtørre. De er nemme at stiklinge-formere, og overvintringen er heller ikke det store problem. Duftpelargonierne er nemlig ikke helt så lyskrævende som de andre pelargonier, så her kan en kold, men alligevel forholdsvis lys kælder gå an. Man risikerer, at planterne bliver lidt lange og ranglede, men om foråret klippes de da bare hårdt tilbage. Så skyder de igen med frisk løv.
Daniels Gartneri | CVR: 32 71 11 97 | Bjaragervej 35, 8300 Odder  | Tlf.: 40 37 14 87